26.03.2012 18:01

Tiskové prohlášení předsedy ODS a premiéra Petra Nečase

Situaci kolem zveřejněných odposlechů Pavla Béma a Romana Janouška považuji za velmi závažnou a musí být řešena urychleně. Nelze obsah zveřejněných nahrávek přehlížet.

Opakuji, že se jedná o 5 let starou záležitost, která se objevila v médiích v době, kdy poměry na pražském magistrátu procházejí zásadní proměnou. Pavel Bém už tři roky není místopředsedou ODS, téměř dva roky není předsedou pražského regionu ODS, rok a půl není pražským primátorem. Pan Ďurica už odešel ze své funkce po nástupu současného primátora a pan Janoušek už nemá v Praze, ani na celostátní úrovni žádný vliv.

Vždy jsem podporoval kroky primátora Bohuslava Svobody směřující k větší transparentnosti rozhodování na pražském magistrátu. Proto budu i nadále podporovat veškeré kroky pražského vedení ODS v tomto směru, aby si opět získalo důvěru veřejnosti.

Kauza odposlechů, ať už je za ní kdokoli, Pavla Béma významně mediálně poškozuje, což si jistě uvědomuje v první řadě sám osobně. Za minimalistický požadavek považuji okamžité pozastavení jeho členství v ODS. Pokud tak neučiní v nejbližší době, budu podporovat takové kroky pražského regionu, které povedou k ukončení jeho členství v ODS. Na jeho místě bych rezignoval i na poslanecký mandát.

26. března 2012

Listopad 2017

« Říjen 2017 Prosinec 2017 »

Jan Čechlovský