19.07.2013 18:55

Prohlášení úřadujícího předsedy ODS Martina Kuby

Nejen v životě, ale i v politice bývá občas přání otcem myšlenky. Jsem si jist, že ODS je stále nejsilnější pravicovou stranou s pevně vybudovanou stranickou strukturou a více než dvacetiletou tradicí. To, že dnes neprožívá právě nejlepší období své existence, nikdo nerozporuje, to se v politice občas stává všem stranám. ČSSD na tom byla v roce 2005 podobně. ODS již v minulosti taková období zažila, zvládla je a zvládne i dnes.

Čeká nás hodně práce, ale jsem přesvědčen, že díky zdravé, silné a pracovité členské základně v regionech má ODS potenciál vrátit se tam, kam po revoluci vždy patřila. Myslím, že to poslední, co nyní pravicový volič čeká, jsou žabomyší hádky mezi TOP 09 a ODS. Dnes jsou díky postupům prezidenta oslabeny všechny parlamentní strany a já věřím, že i pan předseda Schwarzenberg cítí, že chceme-li uhájit parlamentní demokracii proti nájezdům prezidenta, musejí úzce partajní zájmy na čas ustoupit zájmu obecnému a že na takovéto pošťuchování není vhodná doba.

Martin Kuba, úřadující předseda ODS

V Praze dne 19. července 2013

Únor 2018

« Leden 2018 Březen 2018 »